2010 - 2011: Besluit LCGS en SMS

  • Gepost op: 16 May 2012
  • Door: Jelle

Tijdens het verenigingsjaar 2010-2011 stond de VGSN-TQ voor het eerst in vijf jaar weer onder leiding van een vierkoppige senaat Dijkema. Jacco Dijkema: praeses, Jelle Hoksbergen: abactis, Lisette de Vries: thesaurier, Marriët de Vries: assessor. Senaat Dijkema:

December 2010: besluit LCGS De VGSN besloot op een alv nu dan toch officieel dat zij lid wou worden van het ‘Landelijk Contactorgaan Gereformeerde Studenten’ (het orgaan dat nu opereert onder de naam ‘Verenigingen van Gereformeerde Studenten in Nederland’, VGS-Nederland). Er moesten nog een paar banden aangegaan worden met andere verenigingen, maar daar beloofde Senaat Dijkema zorg voor te dragen. In april 2011 resulteerde dat in een uitje naar Leiden, waar niet de hele VGSN over te spreken was.

SmS, formuliertjes en een ophang-Infomail Onder de prachtige naam ‘Smikkelen met de senaat’ werd er vanaf januari 2011 af en toe een maaltijd georganiseerd waarbij leden vrijblijvend mee kunnen denken en praten met de senaat over de meest uiteenlopende onderwerpen: de doelstellingen en grondslag van de VGSN-TQ, de intro, het PR-beleid… Het concept is door opvolgers geadopteerd als MmS: ‘Mee-eten met de senaat’. Mevrouw De Vries en mevrouw De Vries ontwikkelden het digitale invulformuliertje: tegenwoordig kan men zich digitaal opgeven voor activiteiten. En het werd tot een algemeen gebruik tot op de huidige dag. De Infomail die in postervorm op SooS verschijnt, werd alleen door meneer de abactis zelf gelezen en verdween na twee maanden weer. Senaat Dijkema nam op bijzondere wijze afscheid: de uitnodiging voor de ledenvergadering waarin zij geëxaugureerd werd, werd per scooter door de voltallige senaat bij de VGSN’er thuis bezorgd.  

Belevenissen van de VGSN-TQ

Augustus 2010: Een vurig begin Het verenigingsjaar 2010-2011 begon spectaculair. Toen tijdens de intro de Orde der Frika(n)dellenfunctionarissen de intro’s demonstreerde wat haar bezigheden zijn, vloog de frituurpan in de fik. Iedereen bleef gelukkig ongedeerd. Na de intro telde de VGSN 78 leden.

December 2010: SEP Het Student Exchange Program (SEP) bracht twee christelijke Studenten uit Subotica naar Nijmegen. Een interessante kennismaking: mooi om te zien dat er op veel verschillende plaatsen en onder veel verschillende omstandigheden christelijke studenten uiting willen geven aan hun christen-zijn.

Februari 2011: Happietaria Zoals elke keer speelde de VGSN een grote rol in het organiseren van Happietaria: een restaurant dat door de christelijke studentenverenigingen in Nijmegen wordt opgezet voor een goed doel. Het brengt een prachtige 46.000 euro op!

Maart 2010: Uitweekend in Warnsveld Een van de koudste uitweekenden die de historie van de VGSN-TQ rijk is. Maar daarom niet minder roemrucht: op zaterdagmiddag werd er klootgeschoten onder de professionele begeleiding van de KlootschietVereniging Warnsveld, met officiële K.V. Warnsveld-trainingspakken! De wanhopige uitroep van een van deze beroepssporters, ‘Er is geen bocht!’, wordt op de VGSN nog lang te pas en te onpas geciteerd.

2011 - 2012: Academicie, VGS-Nederland en abactiale dictatuur